O lo'o fa'atupula'ia tau o va'a, o lo'o aga'i i lalo le tau o u'amea

Ua lipotia mai ona o le aʻafiaga o le vaiaso atoa o Suez Canal, ua faʻatapulaʻaina ai le gafatia o vaʻa ma mea faigaluega i Asia.O le vaiaso nei, ua "matua si'itia le tau o uta o uta a Asia ma Europa."

I le aso 9 o Aperila, o le Ningbo Container Freight Index (NCFI) i Europa i Matu ma le Metitirani na siitia i le 8.7%, toetoe lava tutusa ma le 8.6% o le siitaga o le Shanghai Container Freight Index (SCFI).

Fai mai le faamatalaga a le NCFI: “O kamupani va'a na fa'aopoopoina i luga le tau o uta i le masina o Aperila, ma fa'ateteleina le si'itia o tau o tusi."

E tusa ai ma le WCI index a Drewry, o le tau o uta mai Asia i Europa i Matu na siitia i le 5% i lenei vaiaso, e oo atu i le $7,852 i le 40 futu, ae o le mea moni, afai e mafai e le pule o uta se auala e talia ai tusi, o le tau moni o le a sili atu le maualuga. ..

O le WestboundLogistics, o se tagata e auina atu uta e faavae i totonu o Peretania, na faapea mai: "O le taimi moni o le tau o avanoa o loʻo siʻitia, ma o tau umi poʻo tau konekarate e toetoe lava a leai se aoga."

“Ia ua utiuti le aofa’i o va’a ma avanoa, ma ua ese fo’i tulaga o auala eseese.O le sailia o se auala ma avanoa ua avea ma galuega faigata.O le taimi lava e maua ai le avanoa, afai e le faʻamaonia vave le tau, o le a vave ona mou atu le avanoa.

E le gata i lea, e foliga mai o le a sili atu le leaga o le tulaga o le vaʻa aʻo leʻi faʻaleleia le tulaga.

I le fonotaga a le au tusitala ananafi, na taʻua ai e le Pule Sili o Hapag-Lloyd Rolf Haben Jensen: “I le isi 6 i le 8 vaiaso, o le a utiuti le sapalai o pusa.

"Matou te faʻamoemoe o le tele o auaunaga o le a misia se tasi pe lua malaga, lea o le a afaina ai le avanoa avanoa i le kuata lona lua."

Ae ui i lea, na ia faaopoopo mai e "faamoemoe" e uiga i le "toe foi i le masani i le kuata lona tolu".


Taimi meli: Apr-13-2021